INTRODUCCIÓ

Després de la publicació del llibre “Els Ocells de la vall el Ridaura”, al maig de 1999, la comunitat ornítica d’aquesta zona ha anat evolucionant i la tasca ornitològica ha continuat. D’aquests dos fets se’n deriven noves observacions destacables i l’aparició d’espècies no recollides al catàleg que constitueix la segona part.

Aquest web pretén posar al dia la publicació, recollint aquests canvis tot seguint el mateix ordre i format que al llibre. Així, els canvis més significatius i les observacions més destacables les trobareu al recull Variacions, encapçalades pel nom de l’espècie. Les noves incorporacions formen dos grups, la de Noves espècies (58+4 híbrids) en el que també figuren alguns ocells no identificats i la de Nous exòtics (18+1 híbrid), presumiblement escapats de captivitat. Totes les espècies estan relacionades a Llista. Hi ha un document on es defineix l'estatus i fenologia . Les observacions recents més interessants, les trobareu a Darreres observacions. Podeu suggerir insercions a aquest apartat enviant un correu a vallridaura@yahoo.es.

Els canvis produïts pel que fa a l'anellament a la vall (nous anellaments, recuperacions i controls), els trobareu a Anellament.

També hi he afegit els resultats diferents tasques portades a terme a la vall com els Censos d'ocells aquàtics hivernants, els dels itineraris núms. 4, 154 i 155 del SOCC, els dels treballs de l'Atles hivernal i els de l'estació de puig Portugal del PERNIS/2004.

A l'apartat Bibliografia addicional, trobareu els llibres i els articles que he consultat, addicionalment, després de la publicació del llibre. També hi he afegit alguns enllaços que m'han semblat interessants.

A Debutants, hi ha unes indicacions per iniciar-se al món de l'observació dels ocells. I a On observar ocells a la vall , s'orienta sobre diversos llocs per anar a observar ocells.

Per fi, a Col·laboracions , podeu trobar alguns treballs sobre ocells realitzats a la vall del Ridaura. Aquest espai queda obert per penjar-hi els treballs sobre les l'ornitofauna de la nostra vall.

Gràcies per la vostra visita!

Carlos Alvarez Cros

Inici

www.000webhost.com