Inici   Introducció   Llista   Estatus i fenologia   Noves espècies   Nous exòtics   Variacions   Darreres observacions   Anuaris   Anellament   Censos   SOCC   Bibliografia addicional   On observar ocells a la vall   Col·laboracions  

ATLES DELS OCELLS DE CATALUNYA A L'HIVERN 2006-2009

Dins el marc de les tasques de planificació de l’Atles dels ocells de Catalunya a l'hivern 2006-2009, i durant l'hivern 2005-2006, l’ICO proposà fer unes proves pilot de mostratge extensiu i de mostratge intensiu, aquestes darreres lligades al SOCC.

Pel que fa al mostratge extensiu, es tractava de recórrer la quadrícula durant unes 8 hores en un dia o en dos dies consecutius i anotar totes les espècies que es detectessin durant cada hora de mostratge.

El mostratge intensiu es fonamentarà en el SOCC i, per tal d’esbrinar si seria possible realitzar els itineraris de cens a la tarda, augmentant el nombre possible d’hores de prospecció, es proposà realitzar un itinerari de cens SOCC la tarda següent o prèvia a la realització del del matí.

La quadrícula EG02, que comprèn el centre de la vall del Ridaura i on es fa el transecte núm. 4 del SOCC, té aproximadament la meitat de terreny ferm, sent l’altra meitat ocupada pel mar. Per tant, l’esforç de les proves del mostratge extensiu poden reduir-se a la meitat. D’altra banda, com que les condicions meteorològiques i la disponibilitat de temps no em varen permtre assolir les quatre hores objectiu, vaig prendre les dades de les quatre hores del SOCC (normal i prova) que vaig realitzar el dia abans dels mostratges extensius.

Aquí podeu veure els resultats de les proves de mostratge extensiu.

A partir del 15/11/06 s'ha començat la feina de camp d'aquest nou Atles. Aquí podeu veure els resultats del mostratge a la quadrícula EG02 i resultats complementaris de la quadrícula DG92. I aquí els resultats complementaris, pel 2007; i aquí els resultats complementaris, pel 2008.

Dins la quadrícula EG02 hi ha dos dels punts d'observació d'ocells marins que completaràn aquesta vessant de l'Atles. Malgrat que només s'ha de fer un seguiment un any prefixat per a cada punt, faré el seguiment, almenys, els tres hiverns que duri el treball de camp. Podeu veure els resultats provisionals d'aquesta observació d'ocells marins des de la punta de Garbí ( 2006 , 2007 i 2008 ) i des de la punta d'en Pau ( 2006 , 2007 i 2008).


Inici   Introducció   Llista   Estatus i fenologia   Noves espècies   Nous exòtics   Variacions   Darreres observacions   Anuaris   Anellament   Censos   SOCC   Bibliografia addicional   On observar ocells a la vall   Col·laboracions  

www.000webhost.com